23 Ocak 2008 Çarşamba

Hareketlilik Projeleri

Hareketlilik (Mobility) Projeleri;

  • Temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrenciler (IVT)
  • İşsizler de dahil olmak üzere işgücü dünyasındaki kişiler (PLM)
  • Mesleki eğitimden sorumlu kişilerin (VETPRO) katıldığı ülkelerarası staj ve çalışma ziyareti olarak adlandırılabilecek hareketlilik faaliyetleridir.

Hareketlilik projelerinin amacı, temel mesleki eğitim ve sürekli mesleki eğitimin Avrupa boyutunun güçlendirilmesi, kişilerin teori ve uygulama içeren faaliyetlerden, özellikle iş bağlantılı eğitimle deneyim kazanmaya teşvik edilmesi, dil becerilerinin, ülkelerarası bağlantıların, eğitmenler ve insan kaynakları yöneticileri için başarılı uygulamaların değişimlerinin geliştirilmesidir.

Bu tür bir faaliyet alanı mesleki eğitim alanındaki tüm sosyal ortakların bir araya gelmesini sağlayarak hem ülkelerarası işbirliğinin hem de iş dünyası ile eğitim kurumları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için yararlıdır. Bu programa başvurular kurumsal düzeyde yapılmakta ve 2008 yılı için başvuru formu ve şartları Ulusal Ajansın resmi internet sitesinde yayınlanmıştır. Son başvuru tarihi 08 Şubat 2008 'dir.

  • 2008 yılı Hareketlilik Projesi Formu için tıklayınız.
  • Örnek Hareketlilik Projesi Formu için tıklayınız. Bu proje Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş başarılı bir projedir.
Hareketlilik projeleri hazırlanırken yine Ulusal Ajans tarafından hazırlanmış olan rehberin takip edilmesi tavsiye edilir. Ulusal Ajansın uzmanları tarafından örnek uygulamaların da yer verildiği klavuz Türkiye'de şimdiye kadar hazırlanmış olan en anlaşılır kaynaktır.

Hiç yorum yok: